Aluminium Marinette
ag hade ingen aning om att det fanns aluminium Marinetter förrän jag fick se Fredrik Jernströms båt.

Den ska vara byggd kring 1960 av Bodens Mekaniska Verkstad enligt uppgift av Jan Becker (Harrys son som idag driver Beckerbåt). Båten är byggd i nitad aluminiumplåt, 6.60 m. lång och i dagsläget utrustad med en B20 och VP200 drev (motor och drev ej original), och visst kan man ana vissa likheter med den ruffade mahogny Marinetten även om dom är långt ifrån identiska.


" Jag köpte båten här i Borlänge 1999, killen som då ägde båten hade haft den i två säsonger. Han hade i sin tur köpt båten i en liten by här utanför som heter Vika. Vika ligger också vid Runn.

Killen som bor i Vika köpte båten av två bröder på Muskö, i Stockholms skärgård. Han ägde inte båten mer än ca 2 säsonger.

Båten var definitivt ett renoveringsobjekt nar jag köpte den, nu börjar det väl likna något, men jag hamnar hela tiden i kläm mellan original och användbarhet. Men hon används varje säsong (flytande renovering). Eftersom jag har lite dålig kläm på hur inredningen kunde se ut vid den här tiden så är jag ständigt intresserad av bilder. "

Fredrik Jernström


•   •   •

Aluminium Marinetten har bytt ägare och den nya ägaren Mikael Ek låter hälsa att den nu finns i Avesta i södra Dalarna och tanken är att ha den i Dalälven.