Gloriaåten hade under större delen av 70-talet och till mitten av 80-talet Almedals båtvarv, Dalarö som hemmahamn och ägdes av familjen Sandström (Sandberg?). Båtens namn var under denna period Oh la la. Båten såldes vidare till en okänd person i mitten av 80-talet.


År 2000 hittas båten övergiven på ett varv på Värmdö utanför Stockholm av Gary Wallin. Gary blir ny ägare och räddar båten, som är i mycket dåligt skick, till eftervärlden. Båten genomgår sedan dess en grundlig renovering och beräknas vara klar att sjösättas till sommaren 2004.

Historiken innan 70-talet är inte känd, ej heller mellan mitten av 80-talet och fram till 2000.
Båten är dock byggd kring 1960.


2004-06-29 Gloria sjösatt!

Så kom då äntligen dagen då Gary fick sjösätta sin "Gloria"! Efter fyra års idoget renoverande är hon nu återställd till toppskick, efter att ha legat på land i åtskilliga år och varit hopplöst förfallen.
Jag vet att motgångarna varit många och att det kännts tungt emellanåt men du gav inte upp, starkt jobbat Gary och grattis!

Här är Gloria på väg ner mot sjön, och för att mötet med det våta elementet inte skulle kännas alltför omtumlande så hade himlens portar öppnats på vid gavel dagen till ära...


...så var hon då äntligen på plats, och visst tog hon in en del vatten men vilken båt gör inte det efter så lång tid på land? Om någon vecka har hon säkert gått ihop.


Gloria (närmast) och Stjärna åter förenade, för första gången (?) sedan dom båda systerbåtarna lämnade Henry Linussons Båtbyggeri i Östhammar för drygt fyrtio år sedan.