Största skillnaden med "Allt för sjön 2006" på mässan i Älvsjö, jämfört med föregående år, var att Classic Boat avdelningen hade flyttat från B-hallen till C-hallen. Det är inget som Classic-båtarna förlorat på, snarare tvärtom, nu fanns Classicutställarna och tillbehörsutställarna samlade på samma ställe varför ett besök i A- och B-hallen kändes överflödigt.

Störst bland Classicmontrarna är sedan några år tillbaka Museihuset i Ljung vars paradnummer i år var fina Chris-Craft racern JPIII från 1930.Här en vy över JPIII's förarplats samt originalmotor, en Chris-Craft A120 på 250 Hk och knappa 15 liters slagvolym.


Även hos MYS fanns det en fin gammal motor, en Kermath Sea Chief, och en Cris-Craft racer.


Båtnostalgiska klubben ställde ut några fräcka gamla plastbåtar, bland annat en välbevarad Moonfleet.


Jag är lite svag för gamla bruksbåtar och gladdes därför över att få se en äldre iseka under renovering.Ett gäng campingbåtar och några träseglare i bakgrunden.


På väg ut passerades en massa plastbåtar i B-hallen, bland annat en Riva som inte väckte något större habegär. Däremot så såg Örnviks nya Classic 20 riktigt trevlig ut.


Vi avslutar med en bild på en klassisk plastracer (som jag inte kommer igåg vad den heter) med däcket "diskret" lackat i guld-flake...