Årets upplaga av båtmässan Allt för sjön i Älvsjömässan utanför Stockholm uppvisade som vanligt ett överflöd av båtar och tillbehör, för att hinna med allt så krävs det nog att man viker en hel dag.

Tyvärr så kändes veteranbåtsavdelningen i år väldigt slimmad, för en träbåtsfantast så känns det inte riktigt som att ett par träbåtar ger full valuta för entrebiljetten.

Mässans höjdpunkt var väl inte helt otippat Forslundracern Kathinka.Jag har sett henne i sjön många gånger tidigare, men det här var första gången jag såg Kathinka på land, varför möjligheten att syna båten på nära håll var god.
Och hon tål att ses på!Något som jag gillar med Kathinka är att hon inte är "överrenoverad", utan en fint patinerad och välhållen båt i utmärkt bruksskick. En båt som används och inte bara är en "utställningsmöbel".Det gick även att beskåda en tuff gammal galosch i originalskick.Inte mycket till förarmiljö...Ett exempel på en av många fina gamla motorer som visades upp (och provkördes!) av bland annat Pythagoras i Norrtälje.Foto: Gary Wallin